Festivalul “Plai” din Timisoara

Prin August va anuntam ca in perioada 11-13 Septembrie se desfasoara la Timisoara a 4-a editie, festivalul de “Muzica, Arta si Multiculturalitate” PLAI. Din pacate nu am putut fi prezenti la acest festival insa va propunem sa cititi cum o fo’ pentru Gabi Macovei:

Prima problemă pe care o întâmpin în momentul în care încep să scriu despre Festivalul Plai de la Timişoara, este începutul. Copleşit de infuzia de bun-gust la toate nivelele, trebuie să îmi aleg bine cuvintele, trebuie să îmi ordonez perfect ideile, trebuie să îmi liniştesc sufletul până la calmul lacurilor nederanjate de nicio pală de vânt, trebuie să redevin un bucureştean placid, greu de atins, greu de impresionat, trebuie să încerc să privesc la rece toate cele două zile(din trei) ale festivalului la care am fost prezent şi împreună cu ochiul critic să ne punem pe analiză.

Am ajuns la Plai, Sâmbătă după-masă, cu 15 minute după ce începuse concertul trupei Cristoph Pepe Auer Quartet. Un sunet liniştit, pe care imediat l-am ataşat somnului de bebeluş, suav şi de care îţi este frică să te apropii pentru a nu strica o imagine perfectă. Exact aşa este şi cu muzica celor de la C.P.A.Q, îţi este teamă să te apropii de muzica lor cu speranţa că te va binedispune, că te va face să te simţi nu ştiu cum sau pentru nu ştiu cât.

Cititi in continuare