Kronos Quartet la Debrecen

Da, Debrecen-ul ne obisnuieste cu evenimente de calitate in ultima vreme, de data asta Kronos Quartet. Dupa festivalul de jazz, vinerea viitoare, in 18 septembrie, un string-regal cu cei de la Kronos Quartet.

De la orele 19, in sala mare a Kölcsey Convention Centre, pretul biletelor fiind unul modic, 2400-2900 HUN (27-45 RON).

Sigur imi mut Toamna Oradeana la Debrecen si in Budapesta, m-am saturat de kitch-ul de fiecare an al acestei manifestari. Vorba aia, orasul isi are spectacolele pe care le merita. La fel si salile de spectacol…Nu ma ambalez, dau in gol, si frustrarea e un sentiment constructiv in primul rand.

Hai sa revenim la Kronos Quartet, prin intermediul lor am descoperit acum 12-15 ani muzica contemporana. Terry Riley, Harry Partch, Steve Reich, Kevin Volans. Sunt un liant, daca vreti, intre modul de abordare clasic al muzicii si marketingul artistic al secolului XX.

Si o surpriza in a doua parte a concertului, Kronos Quartet perfoming John ZornSelections from The Dead Man Nocturne. Me, happy again:).

O sa am ocazia sa schimb cateva vorbe, poate sa realizez un interviu cu David Harrington, cel care a pus bazele acestui quartet celebru in toata lumea, in 1973. Daca aveti interes cautati si ultimul lor disc “Floodplain“, o sa aveti cateva intalniri placute si cu motive folclorice romanesti integrate extrem de bine in compozitii dedicate victimelor dezastrelor naturale. Made & perfoomed by Kronos Quartet.

“Foxy Lady” v-a sunat vreodata asa:

7 Comments

Comments are closed.