Hirosima 64

Joi intreaga planeta a comemorat 64 de ani de la atacul nuclear asupra Hirosimei din August 1945. Hirosima este al doilea oras ca marime din Japonia iar atacul a lasat in urma aproximativ 150.000 de victime.

Fundatia Rock Filarmonica Oradea in colaborare cu Muzeul Tarii Crisurilor, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor si Episcopia Romano-Catolica Oradea au organizat intr-un decor (Muzeul Tarii Crisurilor) care aminteste destul de mult de Hirosima dupa bombardament, un eveniment cultural. Ma refer la situatia in care se afla cladirea muzeului atunci cand spun ca decorul aminteste de Hirosima.

S-a cantat putin rock, ceva folk, s-au spus poezii si alte chestiuni hippie like. Lume de toate culorile si varstele, de diverse nationalitati, gura casca sau nu, s-au adunat pentru a petrece cateva momente frumoase. Si in principiu a fost. Unii au cantat mai bine, altii mai putin bine dar de data asta, motivul pentru care oamenii s-au adunat e mult mai important decat calitatile vocale si instrumentale. Mie mi-a placut foarte mult Alexandra & Alec si sper sa mai am ocazia sa-i vad si ascult.

Fotografii si alte opinii la Laurentiu si Alex.

5 Comments

 1. Alexandra & Alec

  Multumim din suflet pentru apreciere, suntem onorati ca am facut parte pentru a doua oara din acest spectacol, ca am impartit scena cu muzicieni minunati si ca am putut aduce un mesaj curat de pace!

  Felicitari pentru site, pentru initiativa de-a scrie despre Muzica si pentru faptul ca ati selectat cu grija fragmente din intregul concert Give Peace a Chance.

  Va promitem ca veti mai auzi de noi, cu drag, si ca nu vom lipsi de la Give Peace a Chance 2010 si nici din viitoarele proiecte Rock Filarmonica. Toate cele bune!

 2. Ciprian Alexei

  N-aveti si voi loc pentru un concert prin cluburile (mult spus “cluburi”) oradene? Daca totusi veti avea, sa ne dati si noua un mail ca sa scrie despre el deoarece cluburile din Oradea nu obisnuiesc sa-si promoveze evenimentele si asa rare.

 3. Alexandra & Alec

  Vom concerta cu drag in orice club oradean, la prima invitatie 😉 Acum insa am venit strict pentru Give Peace a Chance si vom pleca cu “tolba plina” de sonete muzicale, compuse impreuna cu domnul Florian Chelu Madeva.

  Va vom anunta de indata ce avem vreun concert programat in Oradea! Multumim.

Comments are closed.