Impresii “incendiare” de la Coke Live Peninsula

Daca incendiarul e pe site, pe Twitter suntem de-a dreptul EXPLOZIVI. Follow us!

Update 27 Iulie, ora 16:19

ultimul comunicat de presa:

Ultima zi a CokeLive Peninsula a avut o atmosferă senzaţională, cel mai mare festival din Ardeal înregistrând un număr record de vizitatori în ultima zi când peste 19.000 de peninsulari au venit la petrecere! Cea mai mare mulţime a venit la concertul britanicilor de la The Prodigy, respectiv peste 15.000 de tineri au petrecut pe ritmurile lui Liam, animate de vocile lui Keith şi Maxim.

În total, cea de a şaptea ediţie a CokeLive Peninsula a atras 58.000 de vizitatori.

Trio-ul Liam-Keith-Maxim, întregit de un toboşar şi un chirarist, a urcat pe scenă şi a făcut un show de aproape două ore, care a înnebunit de-a dreptul fanii din faţa Coca-Cola Main Stage. The Prodigy şi-a început spectacolul la CokeLive Peninsula cu Worlds on Fire, şi a continuat cu Breath şi Omen.

Peninsularii au fost încântaţi de piesele noului album, Invaders Must Die,  însă hiturile precum Poison, Firestarter, Voodoo People, Smack sau Out of Space au fost cele care au propulsat petrecerea în galeria celor mai mari şi nebune evenimente ale festivalului.

Maxim a controlat miile de oameni din faţa scenei la Smack, când i-a pus pe toţi să se lase jos şi să sară în sus la cuvintele “Smack My Bitch Up!”, acesta fiind unul din momentele de frenezie maximă ale concertului.

Pe Coca-Cola Main Stage nu au urcat însă doar the Prodigy, seria concertelor fiind deschisă de Viţa de Vie, care a sărbătorit la CokeLive Peninsula 10 ani de la apariţia albumului care i-a propulsat în rândul starurilor – Fenomental.

Peninsularii au arătat “superb” în lumina apusul, în faţa Coca-Cola Main Stage – e declaraţia celor de la Freestylers care au băgat în priză pe fanii!

Au urmat veteranii de la Tankcsapda care nu s-au dezis nici anul acesta şi au făcut obişnuita petrecere uriaşă pe care peninsularii o apreciază an de an. Numele rockerilor maghiari a fost scandat de mii de tineri care au dorit astfel să mulţumească pentru faptul că Tankcsapda a sărbători 20 de ani de existenţă şi la Târgu Mureş.

La Coke Terrace, primii care au urcat pe scenă au fost cei de la Svjata Vatra, cu un concert de folk potrivit orei 17.30, urmaţi de reprezentanţii rock-ului alternativ românesc, Timpuri Noi, care au demonstrat că sunt încă la înălţime.

A urmat Péterfy Bori and Love Band, apoi ucrainienii de la Haydamaky care au asudat pe scenă la fel de mult ca fanii care au dansat pe ritmurile lor nebune. De la ora unu noaptea fanii care au plecat de la concertul Prodigy au mers la britanicul Goldie, care a preluat cheful de petrecere al peninsularilor şi l-a dus mai departe.

La Freedom Arena, germanii de la Blank and Jones au extaziat petrecerea începând cu ora două, încălzirea fiind asigurată de DJ Marika şi Emil Lassaria.

Înainte de ora 4 dimineaţa Şuie Paparude au urcat pe scenă şi peninsularii nu i-au lăsat să mai coboare. Dobrică şi Michi, alături de noul MC, Alexe Marius Andrei, au fost nevoiţi să prezinte chiar două materiale concepute în urmă cu câteva zile, care nu au încă nume, pentru a potoli setea de petrecere a celor aproape 3.000 de fani aflaţi în cortul Freedom Arena.

Petrecerile au continuat până luni dimineaţa, la răsăritul soarelui, pe terasele festivalului şi la cortul MIÉRT.

CokeLive Peninsula sigură!

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Colonel Sabin Motora” Mureş a dat luni publicităţii un comunicat prin care anunţă că “pe timpul desfăşurării festivalului nu au fost probleme care să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică în perimetrul de desfăşurare şi în zonele imediat apropiate”.

Organizatorii Festivalului CokeLive Peninsula doresc să mulţumească autorităţilor locale, forţelor de pază şi ordine, precum şi cadrelor medicale care s-au îngrijit de siguranţa şi sănătatea participanţilor la eveniment.

„Nu în ultimul rând, dorim să transmitem tuturor târgumureşenilor care locuiesc în vecinătatea locaţiei de deasfăşurare a festivalului mulţumiri pentru faptul că au avut înţelegere în perioada 23-26 iulie faţă de noi şi au acceptat faptul că în oraşul lor natal are loc, timp de patru zile, festivalul de muzică şi pentru tineret cu cea mai mare amploare din România”, a afirmat Bodor Laszlo, directorul Festivalului CokeLive Peninsula.

Update 27 Iulie, ora 7:30 AM

Well, cam asta a fost tot. Deja lumea a inceput sa-si impacheteze lucrurile, multi au plecat chiar dupa concertul Prodigy deoarece azi incepe o noua saptamana de munca.

Ieri am vazut Timpuri Noi care au avut cel mai tare concert al acestui festival. Sunt mahnit de faptul ca trupele romanesti care au facut show-uri dementiale “nu au avut loc” pe scena mare. Timpuri Noi si Sarmalele Reci au cantat pe mica scena de la Coke Terrace. Dar poate a fost mai bine Au fost mai aproape de fanii lor. Din pacate am fost urmarit de ghinion. Am ramas fara baterii si spatiu de stocare pentru cea mai buna melodie a trupei si anume Perfect!

Pe Main Stage am vazut Vita de Vie, trupa maghiara Tankcsapda si in final Prodigy. Nu o sa-mi dau cu parerea prea mult despre Prodigy deoarece nu sunt in targetul lor. Am fost doar curios sa-i vad si cred ca a fost un concert reusit.

Ne facem bagajele deoarece trebuie sa eliberam camping-ul pana la ora 12. In zilele urmatoare o sa revin cu fotografii si video pentru fiecare concert in parte la care am fost.

Update 26 Iulie, ora 2:45 PM

In acest moment are loc o conferinta de presa tinuta de organizatorii festivalului CokeLive Peninsula. Concluzia lor este ca pana in acest moment, evenimentul este o reusita. Concluzia se bazeaza pe feedback-ul primit de la mass media si de la trupele care au concertat pana acum. Nu au fost evenimente nedorite.

Pana azi au fost 39.000 de oameni dar tinand cont ca azi e concertul Prodigy, se spera la o cifra de aproximativ 50.000. In zona de campare sunt 1500 de corturi. 40% din cei prezenti sunt din localitati aflate in afara Transilvaniei. Numarul participantilor de etnie maghiara este egal cu a celor de etnie romana. Doar 1000 de participanti din Targu Mures iar acest lucru reprezinta o dilema pentru organizatori.

Organizatorii considera ca cele mai reusite concerte ale festivalului sustinute pana acum, sunt Nine Inch Nails si Parov Stelar & Band.

Fotografii conferinta de presa sustinuta de organizatorii festivalului CokeLive Felsziget

Update 26 Iulie, ora 8:45 AM

Ultima zi a festivalului incepe destul de prost. E foarte inorat, bate vantul si e frig. Ieri a fost o zi excelenta. Kumm cu Iordache au facut un show bunicel. Iris au fost ca intotdeauna in ultimii 15 ani. Finalul concertului a fost deosebit de penibil dar cu toate eforturile nu au reusit sa-i detroneze la acest capitol pe cei de la Vama si pe Omul cu Sobolanii.

Prima Scream au fost deosebit de neinteresanti. A fost distanti si au cantat de parca se grabeau sa nu piarda rata spre Frecatei. Nine Inch Nails a consumat curent cam cat tot Targul Mures intr-un an. Un show excelent, au facut ceea ce trebuie sa faca o trupa: sa cante! Meseriasi!

Pentru mine, revelatia acestui festival a fost austriacul Parov Stelar. In mod normal nu acord atentie celor care fac muzica la laptop. Dar cand un MacBook Pro este acompaniat de un bass, o toba si un saxofon, se schimba calimera. A facut un show excelent si abia astept sa ajung acasa pentru a cauta si asculta mai multe.

Am adaugat cateva fotografii noi pe care tot la sfarsitul setului de mai jos le puteti vedea. La ora 14 va fi o conferinta de presa cu organizatorii unde sper sa aflam ceva informatii noi despre festival. Astept cu nerabdare concertul Timpuri Noi de la ora 18:30 care se suprapune putin cu Vita de Vie. Sper sa nu ratez trupa maghiara Tankcsapda.

Am observat ca toate concertele reusite au avut loc la scena Coke Terrace. Pe scena mare, in afara de Nine Inch Nails, pana acum au fost numai mizerii.

Update 25 Iulie, ora 4:52 PM

spicuim din Comunicatul Oficial de Presa, Ziua 2

Numărul participanţilor a crescut simţitor datorită apropierii weekend-ului. În jur de 14.000 de peninsulari proaspăt sosiţi au petrecut până în zori la concertele festivalului şi la petrecerile care le-au urmat. Concertul Tiësto a fost, desigur, atracţia principală a serii.

Programe energice

Concertul DJ-ului olandez, început la ora 22, a ţinut publicul în mişcare pe întreg parcursul set-ului. Artistul trance a fost aclamat de fanii atenţi la orice mişcare a sa. Publicul plutea în acelaşi ritm cu muzica olandezului. Tiesto nu s-a limitat la propriile creaţii, ci a reuşit să anime publicul prin mixuri ale  unor hit-uri semnate Red Hot Chilli Peppers, The Killers şi Kings of Leon.

Formaţiile care au precedat DJ-ul de renume internaţional, au încântat publicul şi au încins atmosfera de petrecere. Formaţia Vama a deschis concertele de pe Coca-Cola Main Stage cu un concert îndrăzneţ, în stilul solistului Tudor Chirilă. Programul Coca-Cola Main Stage s-a orientat spre muzică electronică, începând cu concertul trupei maghiare NEO, urmată de DJ Observer care a încălzit publicul pentru capul de afiş al serii, Tiesto.

Programul de la scena Coke Terrace a debutat vineri cu muzica nonconformistă a trupei Kaukázus, iar Pavel Stratan a continuat seara, reuşind de unul singur să menţină atmosfera incendiară din faţa scenei. Seara a crescut în intensitate şi datorită românilor de la Sarmalele Reci şi austriecilor de la !DelaDap, ce au condus atmosfera înspre muzica balcanică.

Seara a culminat cu set-ul duo-ului Layo&Bushwacka!, cei doi reuşind să atragă fanii Tiesto, extaziaţi în urma concertului artistului şi dornici să continue petrecerea.

În Freedom Arena a avut loc în aceeaşi seara prima petrecere Hyperspace din România, unde DJ-ii Chris Liebing, The Advent, Hot X şi Igor Do’urden au introdus peninsularii într-un spaţiu diferit al muzicii electronice, cel al techno-ului.

Campionul raliurilor la festival

Titi Aur, campionul multiplu de raliuri în România şi-a expus maşina (vizavi de cortul VIP), vineri la CokeLive Peninsula. Aici, iubitorii de raliuri au primit informaţii legate de şcoala de pilotaj a campionului. Azi, începând cu ora 15 Titi Aur va face o demonstraţie în parcarea Sălii Sporturilor din Târgu- Mureş.

Update 25 Iulie, ora 2:30 PM

Cei care vin doar pentru azi si maine la Peninsula, sa parcheze masina in afara zonei festivalului si apoi sa mearga sa-si cumpere bilet. Dupa ce-si pun bratara la mana sa ia masina si sa incerce sa intre. Militienii din fata intrarii nu-s foarte inteligenti si spun ca nu mai sunt locuri de parcare fara sa precizeze ca nu mai sunt locuri in parcarea de unde puteti cumpara bilete

Update 25 Iulie, ora 7:30 AM

Canicula de ieri m-a tinut in bazin toata ziua. In zona strandurilor sunt multe terase curatele unde se poate manca bine, in conditii decente. Pe 3 ciorbe, 3 halbe de bere, o apa minerala si o cafea, am platit 50 lei. E mai bine sa mancati de acolo decat de la comerciantii din zona scenelor festivalului.

Concertul Vama s-a bucurat de un insucces maxim. O mana de oameni rataciti i-au ascultat elucubratiile lui Chirila. La polul opus s-a aflat concertul Sarmalele Reci. Despre aceste concerte voi scrie mai pe larg cand ajung acasa. Despre Tiesto nu voi scrie aici deoarece acesta e un site despre muzica. Dupa concertul Vama a fost o trupa ungureasca, Neo, ce mi-a fost recomandata de un amic ce stiu ca obisnuieste sa asculte muzica si nu Tiesto. Din pacate a trebuit sa ma pregatesc pentru Sarmalele Reci.

Programul de azi contine: Kumm, Iris, Primal Scream si Nine Inch Nails. Cam in acelasi timp cu Kumm va fi si OCS dar nu rezonez foarte bine cu cei din urma. O sa incerc sa trag cateva cadre totusi.

In setul de poze embeduit la finalul acestui articol, am adaugat cateva poze noi. Le veti gasi la sfarsit, inclusiv pe cele de la super concertul Sarmalele Reci dar si de la repriza de penibil a lui Tudor Chirila. Fotografiile nu sunt de calitate deoarece am preferat sa car doua camere video decat un dslr. Si oricum acesta e un site de muzica si nu album foto. Vrem sa vorbim despre sunetele, vorba dl. Trandafir, care “ne gadila urechea intr-un mod placut”.

Update 24 Iulie, ora 15:28

Cifre din prima zi a Festivalului:

Aproape zece mii de peninsulari s-au adunat în Ziua Zero, la debutul ediţiei curente a festivalului. Trei dintre scenele festivalului au găzduit deja concerte joi, 23 iulie. Camping-ul festivalului, aflat pe un teren de peste trei hectare, și având deja în jur de o mie de corturi montate, adună în continuare sute de vizitatori.

Prima zi CokeLive Peninsula a fost arzătoare pentru peninsulari. Cei sosiți devreme au ales să își instaleze corturile cât mai repede pentru a porni în recunoaștere și a-și alege zonele preferate, diversitatea activităților reușind să încânte toate gusturile. Cei care au ales să-și petreacă după-amiaza lenevind la soare, sau pe malul Mureșului, la umbra și răcoarea copacilor și a ierbii, au avut beneficiat de Coke Delivery: Coca-Cola rece chiar la cortul lor. Cei mai curajoși, au ales să se rătăcească şi să descopere în Labirintul Coca-Cola, locuri secrete de relaxare și răcorire. Poarta de vapori reci este un motiv puternic în căldura după-amiezii care te atrage în labirint.

Barul de gheaţă Coca-Cola este rezervat celor care vor să observe agitaţia de la răcoare, ascultând muzică bună într-un fotoliu și savurând un cocktail cu Coca-Cola rece… un intro perfect pentru noaptea lungă abundând de muzică bună, prieteni regasiți, dansuri, electricitate.

De asemenea, peninsularii au început să se intereseze de diverse activităţi; în cursul zilei de ieri s-au înscris deja aprox. 100 de participanţi la cele peste 30 de sporturi oferite de CokeLive Peninsula. Civiliada a fost lansată şi aceasta cu elan.

Coca-Cola a pregătit experiența muzicală completă: fără reguli, fără liniște, fără somn. Doar muzică bună, voie bună, experiențe noi şi, desigur, o sticlă rece de Coca-Cola. Organizatorii le-au promis participanților un weekend de neuitat.

Febra nopţilor

Petrecerile incendiare din Ziua Zero anticipează petreceri spectaculoase în nopțile următoare!

Scenele instalate la CokeLive au început să atragă vizitatorii deja vineri după-amiază, după ce soarele fierbinte a încins festivalul. Începând cu ora 17:30 au început să răsune primele acorduri şi ritmuri live ale festivalului. Formaţia Téglagyári megálló a încercat să atragă peninsularii în faţa scenei Coke Terrace. Între timp, în Ursus Party Tent s-a instaurat un spirit raggae datorită entuziasmului formaţiei, The Underskies. Rimturile jamaicane ale trupei, care răsunau cu forţă din instrumentele lor, au adunat un public numeros, fan al sound-ului deja cunoscut peninsularii fideli.

Trupa Tabassco a reuşit să adune un public numeros și să-l incite, iar formaţia Knock Out a adăugat atmosfera de petrecere. Chiar dacă Luna Amară şi-a arătat şi latura sentimentală, fanii trupei au apreciat prezenţa lor prin aplauze nesfârșite. În cele din urmă, formaţia Tündérground a inspirat publicul cu gânduri pozitive, seara urmând a fi preluată de DJ şi peninsulari „hiperactivi” târziu în noapte.

Freedom Arena, care se întinde pe mai mult de 1500 de metri pătraţi, era deja aproape plină la apariţia DJ-ului maghiar Chris.SU, petrecerea culminând cu set-ul Chase & Status. Duo-ul drum and bass a umplut sala la refuz, oferind un cadou muzical pentru fanii genului: MC Rage, care a „piperat” set-ul.

Update 24 Iulie, ora 8:15

Aseara doar concertul Luna Amara ar putea fi ceva notabil pentru prima zi a festivalului Coke Live Peninsula. Despre acest lucru o sa scriu mai multe dupa ce reincarc bateria de la laptop. Am reusit sa gasesc o carciuma cu muzica pentru oameni si suficient de tare cat sa te intelegi cu ceilalti meseni. Am baut cu un grup prietenos de unguri si nu intelegeam nimic din ce spuneau dar a fost misto.

S-a dublat numarul de corturi. Grupurile sanitare sper sa faca fata si azi, ieri erau suficiente si aratau OK. Azi se observa “trecerea” omului prin zona 🙂

Cafeaua la cortul din zona de camping este acceptabila. Costa doar 2 lei. Azi cred ca ma duc la organizatori sa-mi desfaca o conserva deoarece n-am gasit nici macar tacamuri de unica folosinta. Va reamintesc ca tacamurile au fost retinute cand am venit. Nu gasesc acest lucru anormal tinand cont ca oamenii la betie pot face lucruri necugetate iar aici se cam bea 🙂 dar sa se ofere alternative. Mancarea pe care o poti cumpara de aici nu e deloc o alternativa. E proasta si scumpa.

Azi o sa fie zi de stat la strand deoarece se anunta temperaturi foarte ridicate. Am adaugat cateva fotografii noi pe care le puteti vedea in setul de mai jos, la sfarsit.

Update 23 Iulie, ora 20:51

La zona de camping o Cola de 0.5l s-a facut 5 RON, iar apa 3 RON. Nu gasesti sa cumperi paine sau tacamuri de unica folosinta; am dat 6 RON pe o paine de la unul care vindea mici; tot nu e Net in zona de camping dar e aproape plin de corturi.

Update

La terasele din zona scenei mari functioneaza wireless-urile dar mult mai prost decat zapp-ul meu. Exista un cort unde se ofera acces la calculatoare conectate la intrenet in cazul in care nu aveti un laptop sau alt device mobil ce stie wireless.

Pe drumul principal de acces sunt o gramada de tarabe si corturi ce vand tot felul de mizerii la preturi infernale. De exemplu 1 kil de piersici e 6 lei. Baietii trag tare zilele astea 🙂

E plin de cocalari pe aici care se dau cu ATV-urile si scuterele pe “strada” principala care e foarte circulata. E mult spus strada deoarece e un drum plin de praf care e  ridicat in slavi de jigodiile cu ATV-uri. Dar toate ATV-urile palesc in fata Hummer-ului Neogen 🙂

Am pus in setul de fotografii de mai jos, lista cu cei acreditati sa fotografieze/filmeze la concertele Nine Inch Nails si Prodigy. Muzica de Vest este printre ele, Trent Reznor ne iubeste 🙂

Inceputul, 23 Iulie

Am ajuns la Coke Live Peninsula cu aproximativ 1h in urma si pana acum nu sunt placut impresionat. Initial un militian ce dirija circulatia in fata intrarii, ne-a spus ca nu putem intra cu masina deoarece parcarea e full. Am parcat masina la Cucuietii din Deal si am luata la picior.

La centrul de inregistrare al celor acreditati, o domnisoara cu un purcel pe tricou era destul de iritata. Probabil din cauza caldurii. Se putea lua si acreditare pentru masina daca se completa nu-stiu-ce pe siteul evenimentului. Tot din cauza caldurii nici eu n-am insistat sa-i explic ca nu exista nimic in acest sens pe siteul lor. Pana la urma am intrat cu masina, locuri de parcare fiind destule. Momentan 🙂

La intrare iti sunt perchizitionate bagajele si-ti sunt retinute toate obiectele ascutite: furculite, cutite, ace, brice si carice. Am intrebat cu ce imi ung pateul pe paine si domnisoara care-ti ia in primire cutitele, a ridicat din umeri usor stanjenita. Am inteles de la ea ca s-ar gasi de cumparat tacamuri de unica folosinta.

Daca n-ati mai fost la editiile anterioare, trebuie sa stiti ca locurile de campare sunt in camp, in plin soare. Ziua va fi inuman sa stai in cort. Partea buna e locurile de cort sunt parcelate, sunt bine delimitate si sunt plantati stalpi cu cate o priza unde va puteti incarca telefonul, laptopul etc. Am vazut si o baraca dedicata special acestui lucru si unde contra a 2 lei iti poti incarca telefonul.

Exista dusuri al carui program il puteti vedea in fotografiile de mai jos. Exista niste “agregate” cu apa potabila dar care nu se poate bea deoarece e foarte calda. Nu stiu daca si-n maghiara scrie tot “apa de baut” 🙂

Acum sunt intr-un cort, in zona de camping, la o bere rece, buna, putina si care costa 3 lei. Apa minerala la 0.5l e tot 3 lei. Berea la doza e 4 lei. Laptopul si telefonul meu mi-au detectat cateva conexiuni wireless insa nu ma pot conecta la nici una. Poate in zona centrala e semnal mai bun. Modemul Zapp z020 se dovedeste foarte util.

E bine sa aveti izoprene mai multe deoarece campul este proaspat cosit si zgarie. E posibil sa va jeneze daca nu aveti ceva de protectie. Cortul in care ma aflu se afla si el tot in camp si dupa cum probabil ca stiti, pe camp sunt rozatoare. Din loc in loc se vad gaurele din care-si itesc urechile soriceii curiosi 🙂

Am venit de la Oradea pana in Cluj pe E60 iar din Apahida pe DN16. Am ales acest drum deoarece stiam ca e mai liber. Si intr-adevar e mai liber dar o mare parte din drum e groaznic, impracticabil, parbrizul dobandind o mica floricica 🙂

Acest articol va fi updatat cu informatii privind organizarea si desfasurarea festivalului. Pentru concerte vom crea articole separate.

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer15 Comments

 1. alexandru mircea

  petrecere frumoasa!

  BTW am introdus post-ul asta pe FTW. FTW e noul proiect rezultat din Blogoree, un fel de Digg romanesc. E vorba de o platforma pentru bloggeri, pentru promovarea celor mai interesante postari din blogosfera romaneasca. Puteti sa va inregistrati voi si prietenii vostri si sa votati articolul. Pe moment in gasiti in lista de articole aflate inca in pregatire (pana primeste mai multe voturi), aici: http://www.ftw.ro/upcoming/newest/Muzic

 2. Ciprian Alexei

  @dagurru, sunt multe corturi dar mai e loc. am pus cateva poze la sfarsitul setului de mai sus
  @alexandru mircea, multumim!
  @dragos, taurul e pt doamne si domnisoare, cowgirls 🙂

 3. Alexandra

  Poate cineva sa imi spuna daca mai sunt bilete pt ziua de sambata sau macar daca exista un numar de telefon unde sa intreb, pe site-ul lor nu am gasit asa ceva.
  Multumesc

 4. Alexandra

  Multumesc, de raspuns. Eu vin maine din Timisoara si nu as vrea sa bat atata drum degeaba. Oricum macar o baie la strand sper sa pot face 🙂

Comments are closed.