Indie Rock made in UK & US

Cum ne-am obisnuit, Melatonina de saptamana asta a prefigurat in primele 20 de minute concertul de azi al lui Tony Levin din Budapesta. 
A aparut Gabi Burlau si emisiunea a apucat-o pe poteca indie rock-ului britanic si american al anilor ’80. Cu Happy Mondays, Meat Puppets, Red Lorry Yellow Lorry, Pixies si Stephan Malkmus.
O poteca frumoasa ce a inceput acum aproape 40 de ani cu Velvet Underground (stiati ca primul disc al lor a fost vandut in relativ putine copii, dar cam toti cumparatorii si-au facut trupa dupa ce l-au ascultat ?!). 

Teoria mea in ceea ce priveste muzica anilor ’80 e urmatoarea. Pornind de la Velvet Underground, ajungem la Sex Pistols si Clash-ul sfarsitului de deceniu opt si inceputul revoltei punk britanice. De aici, au aparut doua drumuri diferite ale aceleiasi autobahn muzical: indie-ul american armonios si rebel din Sex Pistols care devine in anii ’90 grunge-ul lui Kurt Cobain si al celor de la Pearl Jam,  si indie-ul rugos si activist britanic din Clash. Daca vreti s-a intamplat ceea ce a dus la efervescenta polarizare a celor de la Stones si Beatles in anii ’60.