Revenge Metal Party & Swedish Death Metal Night

Revenge Metal Party

Pe 17 aprilie 2009, am fost martorul unui eveniment prin excelenta de domeniul underground-ului: Revenge metal party. Evenimentul a avut loc in pivnita unei case, de fapt locul este denumit Banya Club, de pe strada T.Vladimirescu nr. 40, Oradea.

Acolo toate bune, pivnita poate adaposti pina la 100 si ceva de persoane, au un bar unde serveste bere rece, sunetul e bunicel, deci ingredientele pentru un spectacol decent de rock exista. L-am cunoscut si pe unul dintre organizatori, Dan, un tip dezinvolt si temerar prin intreprinderea sa de a organiza asemenea evenimente, pe care-l felicit pentru ca aduce rock-ul intr-un oras şi asa sarac in asemenea evenimente. 

Despre concert, nu multe de spus: au participat Deity din Carei (cu Titzi, talentatul chitarist de la Psycho Simphony în formulă), Dim Vision din Debreţin şi headliner – n-am înteles de ce –  Stilbirth din Germania.

Deity au cîntat prelucrări Carcass, Megadeth, Pantera, Kreator…corect, cu o exprimare onesta si cam atat. Dupa parerea mea cei mai buni din seara de 17 aprilie.

Dim Vision, nişte adolescenţi din Debretin, Ungaria, au cantat – cica – death metal si am mai sesizat eu o prelucrare Pro Pain. Entuziasti, dar deocamdata novici.

Headleinerii Stilbirth erau prezentaţi pe fluturas ca o formaţie de grincore. Eu n-am auzit nici macar asta, au fost penibili cu desavirsire: exprimare muzicală ioc, atitudine de adolescenti ifatuati, zero. Cat despre numele lor li s-ar potrivi mai curand Still-not-birth. Mai mult nu merita sa scriu despre ei.

Swedish Death Metal Night

Organizatorii vor organiza din nou pe 5 mai, Swedish Death Metal Night in acelasi loc. Le doresc succes şi sa fie ceva mai putin indulgentii in alegerea trupelor, nu neaparat tot ce e de dincolo e mai cu mot. Oricum succes pentru ca atmosfera e buna si Oradea are nevoie de diversitate în peisajul muzical.

Cei interesati pot gasi informaţii pe profilul My Space al organizatorului.

Articol de Horia CIOCAN.