Balázs Elemér Group si Saptamana Luminata

 

Ati auzit vrodata o baterie sunand ca si pianul? Eu, da, ieri la concertul Balázs Elemér Group tinut in Bazilica Romano-Catolica din Oradea. La inceput am fost bucuros de locatia acestui concert, ma gandeam ca Oradea a castigat un loc de inalta tinuta in ceea ce priveste concertele de calitate buna. M-am inselat, dar hai sa revenim la concertul de ieri.

Balázs Elemér Group Hajdu Klára & Gábor Winand Balasz Elemer Hajdu Klára Sunet jenant

Cam 80 de spectatori au fost prezenti in Bazilica si au asistat la o reprezentatie demna de locatia respectiva.

Repertoriul a fost unul variat, acoperind epoca baroca si renascentista a muzicii, cu compozitii de ale lui Pergolesi, Bach, Guerrero, Handel. Early Music, cu accente moderne, cu un Balázs Elemér la tobe de parca ar fi performat la un clavecin, cu o tandrete si fermitate incredibile, cu József Czibere la conga’s dezlantuit pe alocuri si dialogand frumos cu frazele lui Balázs. Si peste toata aceasta armonie, vocile lui Gábor Winand, improvizatiile vocal masculine de jazz autentic ale secolului XX, si inaltimile ascete ale vocii lui Hajdu Klára, ne-au confirmat bucuria unei Saptamani Luminate.
O saptamana frumoasa, de primavara, pe care o incheiem cu cel de-al doilea concert, azi de la orele 20, la Posticum. Tot cu Balázs Elemér Group.

Nota 3, in schimb pentru sonorizare. JENANT!

1 Comment

Comments are closed.