Laptopurile canta la Sibiu

Orchestra de laptopuri Endliche-Automaten din Berlin,  sustine la Sibiu, in data de 24 aprilie primul concert din Romania, in cadrul unui turneu european ce cuprinde sase orase. Doar muzica electronica au inventat-o rusii, nemtii aducind-o la grad de compozitii culte. 

Bineinteles, pe scena vor fi doar laptopuri Apple
Evenimentul va avea loc in incinta Teatrului pentru Copii si Tineret Gong, de la orele 19. In prima parte a concertului, publicul se va bucura de premiera piesei “Zumba” a compozitorilor croati Vjekoslav Ostojic si Darko Pecotic.

Pe parcursul turneului, Orchestra de Laptopuri Endliche Automaten din Berlin le propune compozitorilor şi artistilor de sunet din cele sase orase, în care au fost invitati, sa compuna cate o compozitie proprie, pe care ei o vor exersa, apoi, la faţa locului. Creatiile compozitorilor locali, impreună cu cele ale grupului vor fi prezentate, apoi, in următorul oras din turneu. Compozitorul roman selectat est Yvat. Nu stiu cine e, sincer.

Turneul Orchestrei de Laptopuri Endliche Automaten din Berlin este susţinut de Fundatia Robert Bosch, de filialele Goethe-Institut ale tarilor-gazda si de Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei.