Concert Eveniment de Jazz în Oradea – Trespass Trio (Suedia/Norvegia)

Informatii despre cum poti castiga 3 invitatii la concertul-eveniment Trespass Trio in Oradea, la sfarsitul textului.

Marti, 2 octombrie 2018, ora 20.00, va invitam la Sinagoga Sion, la un concert de Jazz Eveniment, sustinut de formatia din Suedia/Norvegia, Trespass Trio, care va sustine un concert intitulat ”Spirit of Pitesti”, inspirat din   atrocele  fenomen Pitesti din epoca comunista.

Concertul Tresspass Trio este un eveniment muzical unic, o lectie necesara atat pentru generatia noua, cât si pentru generatiile vechi.

Spirit of Pitești”, discul lansat în 2017 la casa de discuri portugheza CleanFeed, este un album-eveniment inspirat de procesul de reeducare de la Pitești, unul dintre cele mai cumplite experimente ale omenirii, aplicat studentilor închisi de autoritatile comunist între anii 1949-1951.

Exista o structura narativa care se dezvolta de la început pâna la sfârsit, cu o calitate cinematografica, dar totul trece printr-un nivel emotional (de la furie la o sensibilitate dezarmanta) si invitatia clara de a imagina scenarii, personaje si dialoguri.

Pitesti este un oras românesc cunoscut si datorita închisorii locale care a gazduit experimente de spalare a creierului în timpul regimului totalitar. În acest proces de “reeducare” a încarceratilor politici, violenta dintre detinuti a fost încurajata de Securitate. Ororile au atins cele mai cumplite forme de dezumanizare a detinutilor. 

Combinând compozitia si improvizatia, rigoarea si pasiunea, tonuri minore si gesturi mari, muzica ne atinge profund. Trespass Trio a devenit una dintre cele mai sfidatoare unitati ale jazz-ului european contemporan si fiecare nou opus este o capodopera. “The Spirit Of Pitești” nu face excepție.

Trio-ul Trespass Trio se va afla intr-un turneu national ce include locatii emblematice pentru scena romaneasca: Ateneul Roman din Bucuresti, Memorialul Victimelor Comunismului si Rezistentei din Sighet, Filarmonica din Pitesti, Sambata Sonora.

Pretul biletului este unic (30 lei). Biletele se pot achiziționa online, si offline în Rețeaua Bilete.ro. Numarul de locuri pentru concertul din Oradea este limitat la capacitatea Sinagogii Sion, iar un numar limitat de bilete se vor gasi in ziua evenimentului cu o jumatate de ora de inceperea concertului la Sinagoga. Va recomandam sa le achizitionti online pentru a fi siguri de participarea la eveniment.

Parteneri oficiali ai evenimentului: Prima Residence si Banca Transilvania

Parteneri principali: Komfort Wood, RedSevens 777 – Oradea, Cabinet Avocat Individual Staicu Andrea, Utopium, Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, Asociatia 40 de Mucenici.

Parteneri comunicare: MuzicaDeVest.ro, Manifest pentru Oradea, Zile Si Nopti Oradea

Organizator: Asociatia Culturala Moszkva

Spotify – The Spirit Of Pitesti

Organizatorii ofera 3 invitatii, prin tragere la sorti (random.org). Tot ce trebuie sa faceti este sa shareuiti aceasta pagina pe contul personal de Facebook si sa lasati aici un comentariu cu linkul postarii de pe Facebook.
Castigatorii vor fi anuntati in seara zilei de luni, 1 octombrie, pe pagina de FB MuzicaDevest.ro

 

[wpforms id=”12067″ title=”false” description=”false”]