PRAED @ Romania

praedEEtourFondat în 2006 de către Raed Yassin și Paed Conca, duo-ul Praed si muzica lui poate fi descrisi ca un amestec de muzică tradițională arabă, free jazz și electronica. În același an, trupa a avut prima apariție publică, la Al Maslakh Festival, în Elveția, urmată imediat de un concert la festivalul Irtijal din Beirut.

De atunci, formația a frecventat o mulțime de festivaluri internaționale și a avut turnee în toată lumea, incluzând Japonia, Europa, Canada. În urma acestor eforturi, trupa și-a creat o rețea globală, din care fac parte muzicieni de renume și colaboratori. Praed reprezintă un duo: Raed Yassin la clape, laptop, electronice și voce și Paed Conca la clarinet, bass și electronice.

De asemenea, trupa activează uneori și sub numele Praed Plus, în acest caz fiind integrați mai mulți artiști: Axel Dorner, Johannes Bauer, Hans Koch și Stephane Rivers.

Tărâmul muzical pe care îl exploreaza Praed este alcătuit, în principal, din muzică tradițională arabă („Shaabi”) și interconexiunea ei cu alte genuri psihedelice și hipnotizante, cum ar fi: free jaazz, space jazz și rock psihedelic.

Încă de la început, Praed și-a arătat interesul pentru acest tip de muzică, ce reflectă matrerialul complicat ce stă la baza societății egiptene. În urma unei cercetări amănunțite, cei doi mebri ai trupei au descoperit o conexiune culturală foarte puternică între „Shaabi” și „Mouled” (muzica ce se ascultă în timpul ceremoniilor religioase și implică intrarea în transă).

Efectul psihedelic hipnotizant a acestui stil muzical este asemănător cu alte genuri populare ce implică delirul sonic, cum ar fi free jaz sau rock psihedelic.

1st of May at the Control Club in Bucharest, Romania
3rd of May at the Aby Stage Bar in Ramnicu Valcea, Romania
4th of May at the Electric Theater in Timisoara, Romania
5th of May at the Shelter in Cluj Napoca, Romania
6th of May at the Mozkva Cafe in Oradea, Romania
7th of May at the Felezo Club in Debrecen, Hungary
8th of May at the Golya in Budapest, Hungary