Rafal Mazur & Keir Neuringer Duo (PL-USA) – premiera nationala in Oradea

finalposterRafal&KeirA3

Octombrie 1999, jam session intr-una din pivnitele din Cracovia, marcheaza intalnirea celor doi invitati, Rafal Mazur – acoustic guitar bass si Keir Neuringer-alto sax. Apoi, totul e o poveste care se re-scrie si re-interpreteaza la fiecare concert, partitura sonora in planul improvizatiei creative. Un basm serial de 60 minute cu aceleasi personaje dar de fiecare data cu un alt fir epic.

Doua scoli de traditie in jazzul contemporan, scoala poloneza, Rafal, cu o voce aparte in peisajul european al jazz-ului si creuzetul sonor avantgardist newyorkez, unde Keir locuieste.

 

 

They find a perfect symbiosis of sound, jointly creating something that goes beyond the voice of the individual instruments. Really strong. Really disorienting. Really modern…

Source: FreeJazzBlog

Un disc de al lor il puteti downloada gratuit aici.

Pe Rafal l-am avut ca si invitat acum un an, impreuna cu saxofonistul Mikolaj Trzaska la defuncta Casa de Cultura a Municipiului. Keir vine in premiera in Romania si suntem mandrii ca il putem aduce in aceasta formula.

Concertul va avea loc sambata, 16 noiembrie, @ Moszkva Cafe –  singurul centru cultural independent din Oradea, cu incepere de la ora 20. Biletul in avans este 10 lei si se va putea achizitiona de la bar, iar in ziua evenimentului 15 lei!

Keir solo:

Rafal solo: