“Pure madness” cu Peter Brötzmann la Oradea

Be quick or be dead! E din scurt, vine 1 Mai, dar am reusit sa il aducem pe Peter Brötzmann la Oradea.

Si nu oricum, ci in formula de septet, alaturi de Johannes Bauer, Jeb Bishop, Per-Ake Holmlander, Paal Nilssen-Love, Ken Vandermark si Kent Kessler.

Imi exprimam frustratrile ca nimeni nu e in stare sa il aduca pe Peter Brotzmann anul asta in Romania, mai ales ca e un an aniversar pentru el, implineste 70 de ani, in postul asta. Inca nu imi vine sa cred ca MuzicaDeVest.ro il aduce in cateva zile. Vestea minunata a venit la doar cateva ore dupa ce am publicat articolul precedent.

Pe Ken Vandermark l-am avut invitat in 16 Aprilie 2010, pe Mats Gustafsson la Jazz de Craciun in Decembrie, anul trecut. Sunt doar doi dintr-o pleiada intreaga de artisti care au fost formati de mantaua bardului din Wuppertal, Peter Brotzmann!

Pure madness!

Later Update
Am observat ca multi isi pun problema transportului spre Oradea dar situatia nu e atat de grava. Cu trenul cred ca este cea mai buna solutie deoarece se circula noaptea si puteti lua la cuseta cu 6 sau cu 4 locuri iar dimineata sunteti odihniti. Eu am facut de multe ori acest traseu, atat iarna cat si vara iar conditiile nu sunt foarte rele. La cuseta cu 6 locuri platiti 105 lei iar la cea cu 4, 118 lei. Daca luati dus-intors se ofera ceva reducere.

Cu trenul, de la Bucuresti, aveti doua curse directe:
– plecare din Gara de Nord la ora 18:25 si ajunge la Oradea la 7:53
– plecare din Gara de Nord la ora 19:30 si ajunge la Oradea la 8:32

Spre Bucuresti, de la Oradea, exista alte doua curse directe:
– plecare din Oradea la ora 18:31 si ajunge la Bucuresti N la ora 7:37
– plecare din Oradea la ora 19:59 si ajunge la Bucuresti N la ora 9:22

De la gara din Oradea la Moszkva Caffe, faceti cam 30 de minute mergand lejer si admirand orasul si cam 5 minute cu taxiul. Se poate ajunge conform indicatiilor Google Maps sau urmarind acest clip