Festivalul de Jazz de la Timisoara nu se mai tine!

Si o veste nasoala, confirmarea oficiala:

In perioada 27-29 noiembrie urma sa se desfasoare la Timisoara a patra editie a Festivalului de Jazz Timisoara. In ciuda faptului ca programul era foarte atragator, nu a gasit sustinerea financiara necesara. Cu toate ca Primaria Timisoara a sustinut acest eveniment, banii nu au fost suficienti.

In acest an nu a existat nici un sponsor interesat de acest festival.

Acest fapt se intampla chiar in anul in care cele doua festivaluri organizate de noi au fost invitate in “EUROPE JAZZ NETWORK”, cea mai importanta organizatie de gen din  lumea jazz-ului.

E trist ca Timisoara nu poate sustine un asemenea eveniment. Pana in ultima clipa am crezut ca toate promisiunile si intelegerile noastre vor fi onorate si respectate, dar se pare ca in acest an au fost alte prioritati.  Multumim colegilor din presa care au fost alaturi de noi si au semnalat programul acestui festival.
N-a fost sa fie!

Cu deosebita consideratie,
MARIUS GIURA
Presedinte
FUNDATIA CULTURALA JAZZ BANAT


Notify of
Radu Ticiu
Guest

Asa, pentru curiozitatea maselor, cat de mare este suma ramasa “descoperita”?

O fi criza, dar sa nu fie Timisoara, cu tot mediul ei de afaceri mult-laudat, in stare sa adune banutii necesari…

Petri Ageu
Guest
Petri Ageu

Este mare pecat pentru ce se intampla, cred ca 2009 nu este 2009 daca nu se intimpla si aceasta nenrocire.Parca totusi era de asteptat, se simtea acest lucru inca din cuvintele de incheiere rostite de Marius Giura in 11.2008.Sa lasam totul pe seama acestui 2009 care se va incheia cum se va incheia si il rog pe Marius pe care il apreciez enorm pentru ce face sa nu renunte la poate cea mai de valoare actiune culturala pe care o avem in Banat.Ma bucur ca a stiut sa protejeze renumele festivalului preferind sa sara o editie decit sa sustina in… Read more »

Cristi Vlad
Guest
Cristi Vlad

Oare acesta este un semn al “globalizarii” ;al asa-zisului “capitalism” autohton sau nepasare pentru un moment cultural al unui “oras de cinci(5) stele”.Se gasesc bani pentru “festivalul berii”,”festivalul vinului”,festivalul cirnatilor”,”festivalul gulasului” ,etc.pe a caror scena se promoveaza incultura muzicala de diferite genuri,iar pentru promovarea unei actiuni cu real caracter cultural care ar aduce indirect beneficii acestui minunat oras nu se gasesc bani si nici sponzori. Sper ca totusi ratiunea va invige si se vor gasi bani macar la anul ca sa nu se stinga acest proiect care ar trebui sa reprezinte o raza de lumina in cultura muzicala banateana. dr.Cristian… Read more »

Alexei Ciprian
Admin

Cristi, festivalurile cu carnati aduna mult mai multi oameni cu drept de vot dar fara discernamant

catalin
Guest
catalin

Adevarat, o zi tare urata.
O sa incerc sa ajung la Novi Sad pe data de 20.

yiedyie
Guest

Probabil că era de aşteptat

trackback

[…] Sursa: MuzicadeVest.ro […]

trackback

[…] un concert de jazz cu 2 vicepreşedinţi şi fii lor Această formulă a fost gândită pentru festivalul de jazz de la Timişoara, festival care intră în categoria “victimele crizei […]